Αφρικανική «επιδρομή» μεταναστών στις ιταλικές ακτές

Must Read

Σοβαρές επιπτώσεις και στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό φαίνεται πως έχει πλέον η συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, γεγονός που καταγραφόταν την περασμένη Τετάρτη σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα και δημοσιοποίησε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται πια στις ακτές της Λαμπεντούζα, πολλές φορές υπό τα βλέμματα των λουομένων που εν μέσω θέρους έχουν επισκεφθεί το νησί, ενώ, όπως σημείωνε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, «οι αυτόνομες αποβιβάσεις στις ιταλικές ακτές» έχουν πλέον «πολλαπλασιαστεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» – αναφερόμενο βέβαια στις μικρές βάρκες που διαπλέουν τη Μεσόγειο αναχωρώντας από τις ακτές κρατών της βόρειας Αφρικής χωρίς να αναχαιτίζονται.

Σχεδόν οι μισοί από τους περίπου 11.000 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα αναχώρησαν από την Τυνησία και στην πλειονότητά τους είναι Τυνήσιοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι περισσότεροι από τους υπολοίπους αναχώρησαν από τη Λιβύη.

«Η Ε.Ε. πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος αυτού αμέσως», να προχωρήσει την ανακατανομή των νεοαφιχθέντων, «ειδικά σε αυτή τη φάση υψηλού υγειονομικού κινδύνου» τόνισε με ανάρτησή του στο facebook, αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Λουτσιάνα Λαμοργκέζε συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Καρχηδόνα με τον πρόεδρο της Τυνησίας Καΐς Σαΐντ και τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του, προκειμένου να εκφράσει την «έντονη ανησυχία» της Ρώμης για τη ραγδαία αύξηση της ροής μεταναστών από την αφρικανική χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This