Πανηγυρίζουν στην Τουρκία με τον Έλληνα ιερέα που αποθέωσε την καταπάτηση της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν (video)

Must Read

Τον γύρο του τουρκικού διαδικτύου κάνουν οι δηλώσεις του Έλληνα ιερέα που δικαίωσε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Τουρκικά media αναπαράγουν το κήρυγμα του ιερέα ο οποίος  ισχυρίστηκε ότι εάν δεν ήταν ο Ερντογάν, η Αγία Σοφία θα είχε… καταρρεύσει! Το βίντεο που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην Ελλάδα, έγινε viral στη χώρα του Σουλτάνου.

Ο ιερέας είχε δηλώσει μάλιστα ότι είναι «διόρθωση» το ότι θα εισέρχονται στον Ιερό Ναό με μπούρκες:

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι, στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι αυτό κ.Αρβελάρ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», τόνισε ο ιερέας.

«Στην Αγιά Σοφιά που έχετε στεναχωρηθεί, Δόξα σοι ο Θεός, δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίναν μες στην Αγιά Σοφία; άπειροι με το κ**βράκι μέσα στο σημείο, γιατί το είχαν μουσείο και μπαίναν όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάθλιοι όλοι οι τουρίστες από όλα μέρη του κόσμου, γιατί δεν σέβονταν τίποτα, τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια για να μπεις μέσα, μήπως είναι ευσέβεια, θα μπεις γυμνός μέσα; θα φορά το ρούχο το τουρκικό, χανουμάκι μια χαρά ντυμένος, θα φορέσεις και τη μπούργκα, μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;» αναρωτήθηκε στο αμφιλεγόμενο κήρυγμά του.

«Που σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία, κι αν η Αγία Σοφιά δεν ήταν ο Τούρκος ή Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει, ποιος θα το συντηρούσε το Γένος; Ο Τούρκος το συντήρησε» δήλωσε ο ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This