Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τα τουρκικά ερευνητικά αλωνίζουν εδώ και μήνες ανενόχλητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το πόσο σοβαρά λαμβάνει η Τουρκία το ενδεχόμενο να υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λεκάνη της Λεβαντίνης και κατ’επέκταση στην κυπριακή ΑΟΖ, φαίνεται από τα τέσσερα ερευνητικά πλοία που έστειλε επανειλημμένα στην περιοχή τον περασμένο χρόνο για να εντοπίσει τα κοιτάσματα.

Ειδικά τα δύο ερευνητικά πλοία Barbaros και Oruç Reis, προχώρησαν σε εντατικές έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, με το γερμανικό περιοδικό WitrschaftsWoche να αναφέρει, εξηγώντας την κατάσταση, πως στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες είναι συχνά δύσκολο να προσδιοριστούν, λόγω της γεωγραφίας, καθώς καμία από τις γειτονικές χώρες δεν απέχει περισσότερο από 400 ναυτικά μίλια από την απέναντι ακτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, τόσο το Oruç Reis όσο και το Barbaros πραγματοποίησαν έρευνες σε όλα τα ύδατα της Κύπρου. Αυτό ισχύει επίσης για τα τουρκικά σκάφη γεώτρησης Yavuz και Fatih, τα οποία και τα δύο έχουν δραστηριοποιηθεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου τους τελευταίους μήνες, όπως δείχνουν οι πληροφορίες των αναμεταδοτών τους.

Τα… πεπραγμένα των Barbaros, Oruc Reis, Yavuz και Fatih στην κυπριακή ΑΟΖ τους τελευταίους μήνες:

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ