Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Καμπανάκι ΠΟΥ για τα ταξίδια: «Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Καμπανάκι για τις χώρες που χαλαρώνουν τους περιορισμούς διεθνών ταξιδιών εν μέσω της πανδημίας χτύπησε ο ΠΟΥ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» και τα απαραίτητα ταξίδια και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να παραμείνουν σε προτεραιότητα.

Στην πολυαναμενόμενη επικαιροποίηση των συστάσεών του για τα ταξίδια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι τα διασυνοριακά ταξίδια για έκτακτες ανάγκες, το ανθρωπιστικό έργο, η μεταφορά απαραίτητου προσωπικού και ο επαναπατρισμός συνιστούν απαραίτητα ταξίδια.

«Δεν υπάρχει “μηδενικός κίνδυνος”, όταν εξετάζεται η πιθανή εισαγωγή ή εξαγωγή κρουσμάτων στο πλαίσιο των διεθνών ταξιδιών» ανέφερε στις οδηγίες του που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του. Η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει κάποιες χώρες στο να εισαγάγουν εκ νέου κάποιους περιορισμούς στα ταξίδια, μεταξύ των οποίων τη διενέργεια τεστ και την καραντίνα για εισερχόμενους επιβάτες. Οι συστάσεις του ΠΟΥ μπορούν να ληφθούν υπόψη από κυβερνήσεις και κλάδους οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να διαμορφωθούν οι σχετικές πολιτικές, αλλά δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Οι αρμόδιοι του οργανισμού τόνισαν επίσης πως κάθε χώρα θα πρέπει να διενεργεί τη δική της ανάλυση για τους κινδύνους και τα οφέλη πριν προχωρήσει στην άρση μέρους ή του συνόλου των ταξιδιωτικών περιορισμών. Επιπλέον, λίγο νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ είχε επισημάνει πως οι νέοι «δεν είναι άτρωτοι» απέναντι στον Covid-19 και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν και τους άλλους. «Το είπαμε και το ξαναλέμε: Οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό» τόνισε ο δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Φαίνεται ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο» παρατήρησε.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ