19-9-2020

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη των μυστικών του Άρη

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν το Σαββατοκύριακο η εκτόξευση του ρομπότ «Perseverance» (επιμονή), το οποίο ήδη μπήκε σε τροχιά και οδεύει προς τον Άρη, με την ελπίδα των επιστημόνων να βοηθήσει -και αυτό- στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» που κρύβονται ακόμη τόσο στην επιφάνεια όσο κυρίως στο υπέδαφος του κόκκινου πλανήτη.

Το «Perseverance» είναι το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο ρομπότ του είδους που έχει κατασκευαστεί. Πρόκειται για ένα ρομπότ έξι τροχών, που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός μίνι ελικοπτέρου, την πειραματική εφαρμογή εξοπλισμού για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για των εντοπισμό ιχνών προηγούμενης ζωής στον Άρη. Το 6τροχό ρόβερ είναι προγραμματισμένο να τρυπήσει την επιφάνεια του πλανήτη και ακολούθως να συλλέξει μικροσκοπικά γεωλογικά δείγματα που θα μεταφερθούν στη Γη περίπου το 2031.

«Υπάρχει ένας λόγος που ονομάζουμε το ρομπότ Perseverance. Και αυτός είναι επειδή η μετάβαση στον Άρη είναι δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της NASA Τζιμ Μπράιντστιν λίγο πριν από την απογείωση της 9ης αλλά ιδιαιτέρως φιλόδοξης αποστολής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ