Πέμπτη 17/6/2021

Συντονιστείτε για να μην συγκρουστείτε, είπε ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ σε όσους… πηγαινοέρχονται στη Λιβύη

Την ανάγκη συντονισμού με τις χώρες των οποίων τα πλοία ή τα αεροπλάνα προσεγγίζουν τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της Λιβύης, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη (LNA), στρατηγός Ahmed Al Mismari.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαφτάρ υπογράμμισε με νόημα: «Μετά τις ανακοινώσεις της γενικής διοίκησης των αραβικών ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη, η ηγεσία εφιστά την προσοχή των χωρών των οποίων τα πλοία ή τα αεροπλάνα πλησιάζουν τα περιφερειακά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της Λιβύης στην ανάγκη συντονισμού εκ των προτέρων για να αποφευχθεί σύγκρουση μαζί τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για το ζήτημα της Λιβύης και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοαφρικανική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξέι Ζάιτσεφ έκανε λόγο για «μια νέα συνάντηση Τούρκων και Ρώσων διπλωμάτων για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον στη Μόσχα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ