Προειδοποιήσεις Χαφτάρ σε Ερντογάν: «Κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις, δεν θα δεχτούμε ποτέ τουρκική κατοχή»

Must Read

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) προειδοποίησε τον Ταγίπ Ερντογάν να κρατήσει τις δυνάμεις του έξω από τη Λιβύη, αλλιώς θα αντιμετωπίσει ένοπλη αντίδραση.

Ο Ερντογάν έχει στείλει μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής συμφωνίας (GNA) του αλ Σάρατζ, μαζί με πυροβολικό και όπλα. Σε ομιλία του προς τα στρατεύματα για τον εορτασμό της μουσουλμανικής εορτής του Eid Al-Adha, ο Χαφτάρ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «έρχεται στη Λιβύη αναζητώντας την κληρονομιά των προγόνων του».

Είπε χαρακτηριστικά προειδοποιώντας τον: «Του λέμε ότι θα μεταφράσουμε την κληρονομιά των προγόνων σας με σφαίρες. Για οποιεσδήποτε τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, δεν θα υπάρχει έλεος, γιατί δεν αξίζουν έλεος. Οι Λίβυοι δεν θα δεχτούν ποτέ την τουρκική κατοχή και δεν θα αποικιοποιηθούν ξανά».

Ο Σάμουελ Ραμάνι, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο Arab News ότι ο Χαφτάρ κλιμακώνει τη ρητορική του εναντίον της Τουρκίας.

«Τονίζει πραγματικά ότι ο αγώνας του στη Λιβύη δεν είναι απλώς ένας αγώνας ενάντια στον εξτρεμισμό ή τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που ευθυγραμμίζονται με το GNA, αλλά ένας αγώνας για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λιβύης από την ηγεμονική ατζέντα της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This