Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Άγιου Νικολάου στο «Ground Zero» με το όνειρο να λειτουργήσει στις 11/9/2021

Must Read

Αντίστροφα μετράει από τη Δευτέρα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης (το σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero», Σημείο Μηδέν) και την επαναλειτουργία του το 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε αγιασμό στον χώρο του ιερού προσκυνήματος και ευλόγησε την επανέναρξη των εργασιών και τη συνολική επανεκκίνηση του έργου, στο πλαίσιο μια πολλή σημαντικής τελετής με ισχυρούς συμβολισμούς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ελληνική ομογένεια.

Η εκκλησία δεν αποκλείεται να λειτουργήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, ακριβώς 20 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζων Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Ντέμης Μέχιελ, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και πλήθος πιστών.

Η επανέναρξη των εργασιών πιστώνεται από ολόκληρη την ομογένεια στον κ.κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε προκληθεί και πέτυχε να κινητοποιήσει μεγάλους χορηγούς και δωρητές ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να ανάψει το πράσινο φως για την αποπεράτωση του έργου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This