Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Άγιου Νικολάου στο «Ground Zero» με το όνειρο να λειτουργήσει στις 11/9/2021

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αντίστροφα μετράει από τη Δευτέρα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης (το σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero», Σημείο Μηδέν) και την επαναλειτουργία του το 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε αγιασμό στον χώρο του ιερού προσκυνήματος και ευλόγησε την επανέναρξη των εργασιών και τη συνολική επανεκκίνηση του έργου, στο πλαίσιο μια πολλή σημαντικής τελετής με ισχυρούς συμβολισμούς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ελληνική ομογένεια.

Η εκκλησία δεν αποκλείεται να λειτουργήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, ακριβώς 20 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζων Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Ντέμης Μέχιελ, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και πλήθος πιστών.

Η επανέναρξη των εργασιών πιστώνεται από ολόκληρη την ομογένεια στον κ.κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε προκληθεί και πέτυχε να κινητοποιήσει μεγάλους χορηγούς και δωρητές ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να ανάψει το πράσινο φως για την αποπεράτωση του έργου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ