Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν έκανε Διευθυντή Υποβρυχίων Καταστροφών τον Τούρκο «ήρωα των Ιμίων»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Αρχιπλοίαρχος Ercan Kirectepe, ο οποίος ήταν μέλος των Τούρκων κομάντο της SAT στην κρίση των Ιμίων (ο «ήρωας των Ιμίων», όπως τον αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ), προήχθη σε Διευθυντή Υποβρύχιων Καταστροφών (SAT) με απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, με υπογραφή του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειωτέον ότι ο Ercan Kireçtepe το 2009 κατηγορήθηκε ότι εκτελούσε σχέδιο δολοφονίας εξεχόντων μη μουσουλμανικών προσωπικοτήτων, πυροδοτώντας βόμβες κοντά στα σπίτια τους.

Αποφυλακίσθηκε το 2014 καθώς δεν βρέθηκαν τελικά στοιχεία εις βάρος του και προήχθη σε ανώτατο αξιωματικό (Αρχιπλοίαρχος) το 2018 από τον Ερντογάν. Το 2019 είχε διοριστεί διοικητής της Διοίκησης Μεσογείου του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ