Αυτοκτόνησε η Ντέιζι Κόλμαν, κεντρικό πρόσωπο σε βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Netflix, λόγω του βιασμού της σε ηλικία 14 ετών (video)

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Την αυτοκτονία της 23χρονης Ντέιζι Κόλμαν ανακοίνωσε μέσω Facebook η μητέρα της, Μελίντα. 

Συγκεκριμένα, η Μελίντα Κόλμαν έγραψε: «Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μία καταπληκτική κόρη. Νομίζω ότι έπρεπε να το κάνει να φαίνεται σαν να μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Δεν μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να της είχα πάρει τον πόνο! Ποτέ δεν συνήλθε από αυτό που της έκαναν εκείνα τα αγόρια και δεν είναι δίκαιο. Το κοριτσάκι μου έφυγε».

Η αδικοχαμένη Ντέιζι Κόλμαν, η οποία στο παρελθόν είχε καταγγείλει ότι στα 14 της είχε πέσει θύμα βιασμού, ενώ ήταν μεθυσμένη, από τον 17χρονο -τότε- Μάθιου Μπάρνετ, σε ένα πάρτι στο οποίο είχε πάει με μια φίλη της τον Ιανουάριο του 2012,  έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Netflix «Audrie and Daisy» του 2016, όπου μίλησε ανοικτά για το bullying που δέχτηκε μετά τον βιασμό της.

Η μητέρα της είχε πει σχετικά ότι βρήκε την κόρη της το επόμενο πρωί, έξω στη βεράντα, με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο μπλουζάκι και παντελόνι, σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδένΟ Μπάρνετ κατηγορήθηκε, μεν, για σεξουαλική επίθεση, αλλά, τελικά, η υπόθεση απορρίφθηκε. Η οικογένεια της Κόλμαν υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στις πολιτικές διασυνδέσεις που είχε η οικογένεια του αγοριού.

Ο Μπάρνετ ομολόγησε, τελικά, την ενοχή του για το πλημμέλημα ότι έθεσε σε κίνδυνο παιδιά, υποστηρίζοντας ότι η σεξουαλική του επαφή με τη Ντέιζι ήταν συναινετική και καταδικάστηκε σε δικαστική επιτήρηση δύο χρόνων.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Εφηβικοί βιασμοί και εκφοβισμός θυμάτων

Η υπόθεση της 23χρονης έφερε στο προσκήνιο το θέμα των εφηβικών βιασμών αλλά και τον εκφοβισμό των θυμάτων. Η ίδια και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να μετακομίσουν λόγω των απειλών και της παρενόχλησης που δεχόταν η Ντέιζι στο σχολείο. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2013 άγνωστοι έκαψαν το σπίτι της οικογένειας στο Μέριβιλ, το οποίο, πάντως, ήταν άδειο και διατίθετο προς πώληση. Τα αίτια και οι υπεύθυνοι της πυρκαγιάς δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η έτερη κοπέλα του ντοκιμαντέρ «Audrie & Daisy» του Netflix, το οποίο αναδείκνυε τον εκφοβισμό που αντιμετώπιζαν τα θύματα κακοποίησης εφηβικής ηλικίας, ήταν η Όντρεϊ Ποτ, είχε αυτοκτονήσει το 2012, λίγες ημέρες μετά τον δικό της βιασμό.

Η οργάνωση SafeBAE, κατά των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ εφήβων, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η αυτόχειρας, εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη της για την απώλεια της Ντέιζι. «Όπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Ντέιζι πάλευε επί χρόνια και να γιατρέψει τις πληγές της και να αποτρέψει τη σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Σε αυτό το έργο ήταν η αδελφή μας και ένα μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμής μας», έγραψαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης στο Twitter.

  • Δείτε την Ντέιζι Κόλμαν να μιλά για την εμπειρία της:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This