Η Αίγυπτος απορεί με την αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία με την Ελλάδα

Must Read

Έκπληκτοι δήλωναν πως είναι οι Αιγύπτιοι από τη νευρική στάση της Άγκυρας απέναντι στη συμφωνία Καΐρου και Αθήνας για την ΑΟΖ.

«Προκαλεί έκπληξη» η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Αιγύπτου – Ελλάδας που καθορίζει μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, δήλωνε χαρακτηριστικά από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Αχμεντ Χάφεζ.

Συγκεκριμένα, ο Χάφεζ στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοιες (σ.σ.: τουρκικές) δηλώσεις και ισχυρισμοί παρουσιάστηκαν από ένα μέρος που αρχικά δεν είχε δει τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της».

Μόνο απαρατήρητη την ίδια στιγμή -για ευνόητους λόγους, βέβαια- δεν περνούσε η είδηση και στη Λιβύη. Άμεσα η κυβέρνηση Σάρατζ έσπευσε να καταδικάσει τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου στην ανατολική Μεσόγειο. Αναφερόμενος σε αυτή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμεντ Ελγκεμπλάουι σχολίασε στο twitter ότι «η Λιβύη δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των θαλάσσιων δικαιωμάτων της». Κι επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης στο μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας που έχει υπογράψει με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This