Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Η Αίγυπτος απορεί με την αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία με την Ελλάδα

Έκπληκτοι δήλωναν πως είναι οι Αιγύπτιοι από τη νευρική στάση της Άγκυρας απέναντι στη συμφωνία Καΐρου και Αθήνας για την ΑΟΖ.

«Προκαλεί έκπληξη» η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Αιγύπτου – Ελλάδας που καθορίζει μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, δήλωνε χαρακτηριστικά από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Αχμεντ Χάφεζ.

Συγκεκριμένα, ο Χάφεζ στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοιες (σ.σ.: τουρκικές) δηλώσεις και ισχυρισμοί παρουσιάστηκαν από ένα μέρος που αρχικά δεν είχε δει τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της».

Μόνο απαρατήρητη την ίδια στιγμή -για ευνόητους λόγους, βέβαια- δεν περνούσε η είδηση και στη Λιβύη. Άμεσα η κυβέρνηση Σάρατζ έσπευσε να καταδικάσει τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου στην ανατολική Μεσόγειο. Αναφερόμενος σε αυτή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμεντ Ελγκεμπλάουι σχολίασε στο twitter ότι «η Λιβύη δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των θαλάσσιων δικαιωμάτων της». Κι επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης στο μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας που έχει υπογράψει με την Τουρκία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ