Λαϊκή επανάσταση στη Βηρυτό: Εισβολή διαδηλωτών σε υπουργικά κτήρια και λύσσα κατά της κυβέρνησης (video)

Must Read

Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα κτήρια του Υπουργείου Εξωτερικών, Ενέργειας, Οικονομίας και Περιβάλλοντος στη Βηρυτό το Σάββατο, ζητώντας τον τερματισμό της διαφθοράς και την παραίτηση της πολιτικής τάξης, μετά την τεράστια έκρηξη που σχεδόν κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας.

https://youtu.be/tjVX_7VahLc

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι μέσα στο κτήριο έκαψαν έγγραφα και φωτογραφίες του Προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν, φώναζαν το Σάββατο ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι η «έδρα μιας επανάστασης» και καλούσαν εξοργισμένοι την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

«Μένουμε εδώ. Καλούμε τον Λιβανικό λαό να καταλάβει όλα τα υπουργεία», είπε ένας διαδηλωτής σε ένα μεγάφωνο, ενώ ο βετεράνος αξιωματικός του στρατού Σάμι Ράμα διάβασε μια δήλωση αφότου δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί». Οι διαδηλωτές σήκωσαν σημαίες με την εικόνα μιας γροθιάς που έρχεται σαν σύμβολο των εθνικών  αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Νεκρός αστυνομικός, πάνω από 100 οι τραυματίες

Ένας Λιβανέζος αστυνομικός σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις συγκρούσεις.

Η οργή ενάντια στην κυβέρνηση αυξήθηκε μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, η οποία σκότωσε σχεδόν 160 άτομα και τραυμάτισε 6.000, διαλύοντας μεγάλο μέρος της ακτογραμμής.

Κάλεσμα για πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ ζήτησε πρόωρες εκλογές μετά τη θανατηφόρα έκρηξη της Τρίτης, λέγοντας ότι είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση της χώρας.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από τη διαρθρωτική κρίση της χώρας χωρίς να διεξαχθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές … Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική ελίτ και ένα νέο κοινοβούλιο» δήλωσε ο Ντιάμπ.

Πρόσθεσε ότι μια εθνική έρευνα για την έκρηξη θα επεκταθεί έως ότου φτάσει σε «όλους όσοι εμπλέκονται στην έκρηξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This