ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τραμπ «έκλεισε» το τηλέφωνο στον Ερντογάν!

Must Read

Το newsbreak.gr φέρνει στο φως ένα θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες έως και αυτές τις στιγμές μεταξύ Αμερικής και Τουρκίας.

Τους τελευταίους μήνες είχαμε γίνει μάρτυρες μίας προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική προεδρία ανακοίνωνε συνεχώς απευθείας τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο αντρών για όλα τα θέματα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι ο Ερντογάν είχε απευθείας πρόσβαση στον Αμερικανό πρόεδρο, γεγονός που εξηγούσε πολλά από την αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά την στάση του Λευκού Οίκου παρά τις αντιδράσεις Γερουσίας και Κογκρέσου.

 

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία πλήρης ανατροπή. Σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες του newsbreak.gr, ο Τούρκος πρόεδρος έχει προσπαθήσει πολλές φορές να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον αμερικανό ομόλογό του, αυτό όμως δεν έχει καταστεί εφικτό. Ειδικά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, υπάρχει συνεχής προσπάθεια με εμπλοκή και της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, ώστε ο Τούρκος πρόεδρος να εκφράσει τις ενστάσεις του και να ζητήσει τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ όμως έχει κυριολεκτικά κλείσει το τηλέφωνο στον Ερντογάν και αρνείται μέχρι αυτή την στιγμή να συνομιλήσει μαζί του!

 

Οι αφόρητες πιέσεις του Ελληνικού και Αρμενικού λόμπι προ των εκλογών

 

Ο λόγος της άρνησης του Τραμπ να μιλήσει με τον Ερντογάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οφείλεται στον αγώνα που έχουν δώσει συγκεκριμένοι γερουσιαστές, των οποίων τα ονόματα είναι στη διάθεση του newsbreak.gr, δύο εκ των οποίων είναι ελληνικής καταγωγής. Οι γερουσιαστές αυτοί όμως δεν θεωρούνται «περιχαρακωμένοι« από το ελληνικό και του αρμένικο λόμπι, διότι απλούστατα έχουν συμπαρασύρει κι άλλους συναδέλφους τους με βασικό κίνητρο την επανεκλογή!

Η μεγάλη κινητοποίηση ελλήνων και αρμενίων γίνεται αυτή τη φορά με στοχευμένο τρόπο και επίκεντρο τις διαφιλονικούμενες πολιτείες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και η πλειοψηφία κρέμεται από μία κλωστή. Όπως για παράδειγμα η Florida! Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και το αραβικό στοιχείο, ειδικά η αιγυπτιακή κοινότητα της Αμερικής.

Οι υποψήφιοι λοιπόν των ρεπουμπλικάνων ενημερώνουν τον Τραμπ ότι η συμπόρευση του με τον Ερντογάν είναι τοξική και θα αποδειχθεί καταστροφική στις ερχόμενες εκλογές. Εκεί ακριβώς οφείλεται και η σκληρή – για τα δεδομένα του State Department – ανακοίνωση κατά της παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αυτές τις ώρες από την Τουρκία με το ερευνητικό και τα πολεμικά που το συνοδεύουν.

 

Είναι ίσως η πιο κρίσιμη μάχη αλλά και η πιο αποτελεσματική και συντονισμένη που έχει δώσει η ομογένεια εδώ και δεκαετίες. Τα πάντα φυσικά θα κριθούν από το βάθος που έχει ο εκβιασμός του Ερντογάν απέναντι στον Τραμπ και τον γαμπρό του. Και εάν ο Τραμπ ενδώσει σε αυτόν τον εκβιασμό, με κίνδυνο να χάσει τις εκλογές.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This