Σάββατο 12/6/2021

Ο Χαφτάρ θέλει ΑΟΖ με την Ελλάδα και σφυροκοπά τις τουρκικές θέσεις στη Λιβύη

«Βόμβα» εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης, Αμπντούλ Χαντί αλ Χαουάζ, που αποκάλυψε ότι έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και έχουν συμφωνήσει ώστε οι δύο χώρες να αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό οριοθέτησης ΑΟΖ.

Ο Αλ Χαουάζ πρόσθεσε πως Λιβύη και Ελλάδα έχουν ακόμα μια σειρά ζητημάτων να συζητήσουν, ενώ χαιρέτισε και τη συμφωνία Αθήνας – Καΐρου.

Την ίδια ώρα στη Λιβύη οι μάχες συνεχίζονταν χωρίς διακοπή, όπου, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης προσκείμενα στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό (LNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ εξαπέλυσαν μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων εναντίον τουρκικών συστημάτων αεράμυνας που στηρίζουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ Σάρατζ. Η πολεμική αεροπορία του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης επιτέθηκε σε τουρκική πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας και ραντάρ κοντά στη Σύρτη, τα οποία κατέστρεψε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Αλ Σαντάντα, δυτικά της στρατηγικής σημασίας Σύρτης, επισημαίνοντας πως είχαν στόχο τα πρόσφατα εγκατεστημένα τουρκικά συστήματα αεράμυνας. Το πλήγμα κρίθηκε ως μεγάλης σημασίας λόγω της εδώ και καιρό σχεδιαζόμενης από τον Σάρατζ επίθεσης για την ανακατάληψη της Σύρτης. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν προέβη σε επίσημο σχολιασμό για τις αεροπορικές επιθέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ