Σάββατο 19/6/2021

Η Apple μήνυσε μικρή εταιρία επειδή έχει ένα… αχλάδι στο λογότυπό της!

Η Apple φαίνεται να θέλει δικά της τα μήλα αλλά και τα αχλάδια! Ο τεχνολογικός κολοσσός, με αξία που υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, πηγαίνει μια εταιρία με πέντε υπαλλήλους στα δικαστήρια επειδή χρησιμοποιεί ως λογότυπο ένα πράσινο αχλάδι.

Η Apple υποστηρίζει ότι το λογότυπο της εφαρμογής Prepear με συνταγές μοιάζει πολύ στο δικό της έμβλημα και γι’ αυτό προσπαθεί να εμποδίσει τη μικρή εταιρία να το κατοχυρώσει ως σήμα κατατεθέν.

H εταιρία Prepear σχολιάζει ότι είναι τρομακτικό να εμπλέκεται σ’ έναν δικαστικό αγώνα με μία από τις πιο μεγάλες, πιο πλούσιες και πιο ισχυρές εταιρίες στον κόσμο, ωστόσο συμπληρώνει ότι νιώθει πως είναι «ηθική της υποχρέωση» να υπερασπιστεί το δίκιο της παρά την οικονομική πίεση που θα της προκαλέσει αυτή η δίκη, αφού ήδη τα έξοδα γι’ αυτούς ανέρχονται σε «πολλές χιλιάδες δολάρια».

Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι χρειάστηκε να απολύσουν έναν από τους πέντε υπαλλήλους τους για να επιβιώσουν οικονομικά. Οι ομοιότητες των δύο λογότυπων είναι ότι είναι και τα δύο φρούτα και έχουν ένα φυλλαράκι. Από εκεί και πέρα όμως πρόκειται ξεκάθαρα για ένα μήλο και για ένα αχλάδι, ενώ έχουν και διαφορετικά χρώματα. Παρ’ όλα αυτά η Apple θεωρεί το λογότυπο της Prepear άξιο αγωγής και το περιγράφει ως «ένα μινιμαλιστικό σχέδιο φρούτου με φύλλο στη δεξιά πλευρά που αμέσως ανακαλεί στο μυαλό το διάσημο λογότυπο της Apple και προξενεί μια παρόμοια εμπορική εντύπωση».

Ο συνιδρυτής της Prepear Ράσελ Μόνσον άρχισε ένα ψήφισμα με τίτλο «Save the Pear from Apple!» (Σώστε το Αχλάδι από το Μήλο) για να συγκεντρώσει χρήματα για τον δικαστικό τους αγώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ