Η σκληρή Κάμαλα Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν (video)

Must Read

Τη γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, γράφοντας πολιτική ιστορία, καθώς η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί το αξίωμα.

Η Χάρις, μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, τόνισε ότι την «τιμά» η επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών, για τον οποίο εκτίμησε ότι είναι ικανός να «ενώσει τους Αμερικανούς».

Η επιλογή της σκληρής πρώην εισαγγελέως δεν προκάλεσε έκπληξη πάντως. Την ώρα που οι ΗΠΑ ζουν με βίαιο τρόπο μια αναδρομή στο παρελθόν των φυλετικών αδικιών στη χώρα, ο Μπάιντεν δεχόταν ισχυρές πιέσεις να επιλέξει μια μαύρη γυναίκα για τη θέση.

Όλο αυτό το διάστημα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ και έχει αναδειχθεί σε δεινή υπέρμαχο της μεταρρύθμισης της αστυνομίας, έχοντας πολλάκις διαφωνήσει με τους Ρεπουμπλικανούς για το θέμα αυτό, ακόμα και με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν μεταξύ όσων «εξεπλάγησαν» με την επιλογή της Χάρις, την οποία χαρακτήρισε «ασεβή» και «πολύ πολύ μοχθηρή» με «μέτριες επιδόσεις».

«Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη είναι πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη και από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν» είπε ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας στη φράση αυτή το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This