Τρίτη 18/5/2021

Πυρά Ερντογάν σε Μακρόν! Τον κατηγορεί για αποικιοκρατία και λέει ότι «επιδιώκει τον πόλεμο»

Δριμεία επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις δηλώσεις του για στήριξη στην Ελλάδα και την στρατιωτική ενίσχυση με δύο γαλλικά μαχητικά Rafale που πέταξαν το πρωί πάνω από τον θαλάσσιο χώρο που έχει δεσμεύσει η Τουρκία έρευνες με το Oruc Reis.

Ο Σουλτάνος κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για «αποικιοκρατικές» βλέψεις στον Λίβανο και δήθεν θεάματα για τις κάμερες:  «Αυτό που θέλουν οι Μακρόν και σία, είναι να επαναφέρουν (στον Λίβανο) την αποικιοκρατική τάξη. Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να κυνηγάμε τις φωτογραφίες ούτε να κάνουμε θέαμα μπροστά στις κάμερες» ,δήλωσε ο Ερντογάν για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην κατεστραμμένη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος υποδέχθηκε αυτή την είδηση με αγανάκτηση, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι «ξεπέρασε τα όρια» και ότι «επιδιώκει τον πόλεμο». Ο Ερντογάν δεν σχολίασε άμεσα σήμερα τη γαλλική απόφαση, όμως καταφέρθηκε, χωρίς να την κατονομάσει, εναντίον μιας «χώρας που δεν έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο», την οποία κάλεσε «να μην πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ