Τρίτη 18/5/2021

Νέο τουρκικό προπαγανδιστικό βίντεο με το Oruc Reis – Ξανάπιασε στο στόμα του το Καστελόριζο ο Ερντογάν

Το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζεται από την Τουρκία. Αρχικά, με μια ανάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν ενός βίντεο, με ελληνικούς (από το Anadolu) και αγγλικούς υπότιτλους, μιας ομιλίας του νωρίτερα στην οποία αναφέρεται στο Καστελόριζο λέγοντας ότι είναι «γελοίο» ένα νησί 10τ.χλμ. να έχει «δικαίωμα 40.000τ.χλμ. θαλάσσιας δικαιοδοσίας». Στη συνέχεια, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα ακόμα βίντεο του Oruc Reis, «στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λέει, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν για το Καστελόριζο: «Ότι ένα νησί, του οποίου η συνολική έκταση είναι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα έχει δικαίωμα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι γελοίο και αβάσιμο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»!

Μάλιστα, στο κλείσιμο του βίντεο ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει: «Η λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις»!

 Νέο βίντεο… ανύψωσης ηθικού από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

«Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, οι αδάμαστοι και αποφασισμένοι προστάτες των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, συνεχίζουν να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό μας πλοίο MTA ORUÇ REÇS με τα ίδια πλοία και με την ίδια αποφασιστικότητα με την πρώτη ημέρα», λέει η ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ