18-9-2020

Νέο τουρκικό προπαγανδιστικό βίντεο με το Oruc Reis – Ξανάπιασε στο στόμα του το Καστελόριζο ο Ερντογάν

Το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζεται από την Τουρκία. Αρχικά, με μια ανάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν ενός βίντεο, με ελληνικούς (από το Anadolu) και αγγλικούς υπότιτλους, μιας ομιλίας του νωρίτερα στην οποία αναφέρεται στο Καστελόριζο λέγοντας ότι είναι «γελοίο» ένα νησί 10τ.χλμ. να έχει «δικαίωμα 40.000τ.χλμ. θαλάσσιας δικαιοδοσίας». Στη συνέχεια, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα ακόμα βίντεο του Oruc Reis, «στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λέει, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν για το Καστελόριζο: «Ότι ένα νησί, του οποίου η συνολική έκταση είναι 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα έχει δικαίωμα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι γελοίο και αβάσιμο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»!

Μάλιστα, στο κλείσιμο του βίντεο ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει: «Η λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις»!

 Νέο βίντεο… ανύψωσης ηθικού από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

«Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, οι αδάμαστοι και αποφασισμένοι προστάτες των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, συνεχίζουν να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό μας πλοίο MTA ORUÇ REÇS με τα ίδια πλοία και με την ίδια αποφασιστικότητα με την πρώτη ημέρα», λέει η ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ