Ο τρόμος του Ερντογάν

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μάθει τόσα χρόνια -και ειδικά τα τελευταία- να είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε δεόντως προσπαθώντας να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

Τώρα, όμως, με την ξεκάθαρη εμπλοκή της Γαλλίας στο παιχνίδι και τον Εμανουέλ Μακρόν απέναντι του, με τις εξελίξεις να τρέχουν μετά και την ιστορική συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο χωρών που τάσσονται ανοιχτά εναντίον του που έγινε μάλιστα με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχίζει και τον λούζει κρύος ιδρώτας.

Σας αποκαλύπτουμε τώρα ότι στην ιδιότυπη αυτή συμμαχία, ετοιμάζεται να προχωρήσει και το Μπαχρέιν.

Και ο εφιάλτης του Ερντογάν έχει ένα όνομα: Ναυαρίνο*.

Η αρχή του τέλους της οθωμανικής αυτοκρατορίας δηλαδή, αφού τώρα συνειδητοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος, πως το λάθος του να ανοίξει μέτωπο στη θάλασσα, που παραδοσιακά γινόταν ο υγρός τάφος των Τούρκων, μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Βλέποντας λοιπόν την κάθοδο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την αδυναμία του να εγκαθιδρύσει τα καθεστώτα αρεσκείας του σε Συρία, Αίγυπτο αλλά και Λιβύη, τα κράτη της Μεσογείου να στρέφονται σιγά-σιγά εναντίον του, ο εφιάλτης της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827) κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη από πάνω του.

*Ο τριεθνής στόλος (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσική Αυτοκρατορία, Βασίλειο της Γαλλίας) υπό τους ναυάρχους Δεριγνί, Κόδριγκτον και Χέιδεν κατατρόπωσε τον τουρκοαιγυπτιακό του Ιμπραήμ έξω από το Ναβαρίνο και άνοιξε το δρόμο για την ελληνική ανεξαρτησία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This