18-9-2020

Βρετανία: Δεκτό το 83% των αιτημάτων για αποζημιώσεις από συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού στις ασφαλιστικές εταιρείες

Οι ασφαλιστές που ασχολούνται με τις ασφάλειες ζωής στη Βρετανία πλήρωσαν 90.000.000 λίρες (117.180.000 δολάρια) σε αξιώσεις που σχετίζονται με θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού στο τρίμηνο που μεσολάβησε ως τα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), οι εταιρείες έλαβαν 7.000 αιτήματα αποζημιώσεων από οικογένειες που έχασαν συγγενείς από κορωνοϊό, ενώ ποσοστό 83% από τις απαιτήσεις αυτές έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ABI, κάθε αίτημα αποζημίωσης του κλάδου ζωής έγινε αποδεκτό. Ο μέσος όρος αποζημίωσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 63.000 λιρών για τα προσωπικά συμβόλαια και 137.000 λιρών για ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης. Οι ασφαλιστές του κλάδου ζωής δέχτηκαν πλήγμα από την πανδημία, αλλά οι οικονομικές απώλειες που καταγράφουν φαίνεται ότι είναι περιορισμένες.

Αυτό οφείλεται στις εξαιρέσεις από την πανδημία που έχουν βοηθήσει ορισμένους ασφαλιστές να παραμείνουν άθικτοι αντιστεκόμενοι σε μεγάλο βαθμό στην πίεση για μεγαλύτερη κάλυψη έναντι των ιών. Ορισμένοι ασφαλιστές που πλήρωσαν αποζημιώσεις για ακυρώσεις εκδηλώσεων και άλλες απώλειες έχουν ήδη αφαιρέσει τις πανδημίες από την κάλυψή τους και την ίδια ώρα δημιουργούν νέα προϊόντα προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα.

Παρόλο που οι νέες πολιτικές για την προστασία από την πανδημία ενδέχεται να μην είναι φτηνές, όμως προσφέρουν σε επιχειρήσεις – από εστιατόρια έως εταιρίες παραγωγής ταινιών, σε εμπόρους λιανικής πώλησης ηλεκτρονικού εμπορίου, τρόπους ασφάλισης έναντι διαταραχών και απωλειών εάν χτυπήσει άλλος ιός. Οι πάροχοι περιλαμβάνουν μεγάλους ασφαλιστές και μεσίτες που προσθέτουν νέα προϊόντα στην υπάρχουσα κάλυψη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ