Τετάρτη 16/6/2021

Χάρη στον Σνόουντεν προτίθεται να δώσει ο Τραμπ!

Ο Πρόεδος τον ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε πως «θα ρίξει μια ματιά» σε μια πιθανή απονομή χάριτος στον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλο τον αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τον ΗΠΑ πού κατηγορείται για κατασκοπία.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και άλλοι πιστεύουν ότι έκανε κάποια άσχημα πράγματα» δήλωσε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Νιού Τζέρσεϋ σχετικά με την δυνατότητα να αποδοθεί χάρη στον Σνόουντεν. «Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά» κατέληξε.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πού από πολλούς θεωρείται ότι έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αυθαιρεσίες, είναι πρώην υπάλληλος τις CIA και πρώην εργαζόμενος τις υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA που αυτοεξορίστηκε στην Ρωσία όταν το 2013 κατήγγειλε την μαζική παρακολούθηση τον επικοινωνιών και του Διαδικτύου από τις υπηρεσίες αυτές στην χώρα του.

Ο πρώην εδικός στους υπολογιστές διώκεται ποινικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπία και κλοπή κρατικών μυστικόν. Αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 30 ετών.

Κατά την διάρκεια τις προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Ντόναλντ Τράμπ είχε χαρακτηρίσει τον Σνόουντεν «προδότη χωρίς ελαφρυντικά» και υποσχέθηκε να του «φερθεί με σκληρότητα» εάν εκλεγεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ