Αίγυπτος: «Πολύ σημαντική και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η συμφωνία με την Ελλάδα»

Must Read

Μετά την επιτροπή νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων και το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την Τρίτη τη θαλάσσια συμφωνία που ορίζει τα όρια της Μεσογείου με την Ελλάδα και οριοθετεί μια αποκλειστική οικονομική ζώνη για δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας έχει θεσπίσει «μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και ότι η εναπομένουσα οριοθέτηση θα επιτευχθεί μέσω διαβουλεύσεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αιγύπτου Αλί Αμπντέλ-Αλ χαρακτήρισε τη συμφωνία «πολύ σημαντική» και είπε ότι «είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».

Ανέφερε επίσης, ότι η συμφωνία με την Ελλάδα έρχεται εν μέσω εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «απόπειρες προκλήσεων από ορισμένες χώρες», αναφερόμενος προφανώς στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα: Η επιτροπή νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων, ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα – Τι αναφέρει για τους φυσικούς πόρους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This