Τρίτη 15/6/2021

Αίγυπτος: «Πολύ σημαντική και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η συμφωνία με την Ελλάδα»

Μετά την επιτροπή νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων και το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την Τρίτη τη θαλάσσια συμφωνία που ορίζει τα όρια της Μεσογείου με την Ελλάδα και οριοθετεί μια αποκλειστική οικονομική ζώνη για δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας έχει θεσπίσει «μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και ότι η εναπομένουσα οριοθέτηση θα επιτευχθεί μέσω διαβουλεύσεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αιγύπτου Αλί Αμπντέλ-Αλ χαρακτήρισε τη συμφωνία «πολύ σημαντική» και είπε ότι «είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».

Ανέφερε επίσης, ότι η συμφωνία με την Ελλάδα έρχεται εν μέσω εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «απόπειρες προκλήσεων από ορισμένες χώρες», αναφερόμενος προφανώς στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα: Η επιτροπή νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων, ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα – Τι αναφέρει για τους φυσικούς πόρους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ