Τρίτη 22/6/2021

Γερμανοί γιατροί οργανωτές Εξωβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό (video)

Μια ομάδα Γερμανών γιατρών, τρεις για την ακρίβεια, συνέστησε μια Εξωβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή για τον κορωνοϊό (ACU), με σκοπό να διαπιστώσει αν τα μέτρα που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση είναι αναλογικά της ασθένειας. Ήδη τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει κινητικότητα, με ειδικούς από κάθε χώρο να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Βασικό ερώτημα της ομάδας (οι γιατροί Heiko Schöning, Bodo Schiffmann, Martin Haditsch) αυτής είναι το «ποιος επωφελείται;», καθώς όπως υποστηρίζουν, η αυστηρότητα των μέτρων δεν συνάδει με τα επιστημονικά δεδομένα για τον ιό.

Σύμφωνα με τους τρεις γιατρούς, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση μιας και η πολιτική ηγεσία δεν το έχει κάνει ως τώρα και κάλεσαν επιστήμονες, οικονομολόγους, δικηγόρους, πολιτικούς και όποιον άλλον θέλει, ακόμα κι αν έχει αντίθετη άποψη, να πει την άποψή του ελεύθερα, σε εκδηλώσεις που μεταδίδονται διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας, https://acu2020.org/

Η ομάδα των γιατρών λέει ουσιαστικά ότι είναι υπερβολικές όλες οι αντιδράσεις της γερμανικής κυβέρνησης η οποία είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους (ασχέτως κορωνοϊού), επειδή τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δεν επέτρεψαν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη να δεχθούν τη νοσοκομειακή φροντίδα που θα έπρεπε.

Στο αρχικό κάλεσμά τους, τον Ιούνιο, είχαν ζητήσει επίσης οικονομική υποστήριξη από το κοινό για να συνεχιστεί η προσπάθειά τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ