Παρασκευή 18/6/2021

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Ευρώπης προτείνει τετραήμερη εργασία

Στο τραπέζι έβαλε τη μεγάλη αλλαγή το ισχυρότερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας, το IG Metall, που είναι και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με 2,3 εκατ. μέλη-εργαζόμενους στον τομέα του μετάλλου, της αυτοκινητοβιομηχανίας κι άλλων κλάδων της βαριάς κυρίως βιομηχανίας.

Προτείνοντας τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, να γίνει δηλαδή τετραήμερο το πενθήμερο. Ο λόγος; Για να μη χαθούν θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», Το IG Metall προτείνει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να αλλάξουν οι συμβάσεις και να προβλέπεται τετραήμερη εργασία εργαζομένων στον κλάδο, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας λόγω των τεράστιων προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία η πανδημία.

Η μικρότερη εβδομάδα εργασίας μπορεί να αποτελεί «την απάντηση σε διαρθρωτικές αλλαγές σε κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι θέσεις εργασίας στον κλάδο μπορεί να διατηρηθούν αντί να χαθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιοργκ Χόφμαν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Να σημειωθεί ότι στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας απασχολούνται 830.000 άτομα και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ