Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την χορήγηση πλάσματος ως το νέο μέσο αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε πως εγκρίνει την έκτακτη χορήγηση πλάσματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια του κορωνοϊού. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται με την αιτιολόγηση τα πολλά θετικά πορίσματα των επιστημόνων υπερνικούν τις όποιες αμφιβολίες και ρίσκα σε σχέση με την υλοποίηση της θεραπείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού περισσότεροι απο 70.000 ασθενείς έχουν λάβει πλάσμα από πρώην ασθενείς ως μέσο θεραπείας με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και ελάχιστα προβλήματα. Όταν ο Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ρωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την μη υλοποίηση της θεραπείας δήλωσε πως «η θεραπεία αντιμετωπίζει πολιτικά εμπόδια».

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε την παρασκευή από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο που χαιρέτησε την νέα θεραπεία ως επαναστατική και ως ένα μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης του.

Ωστόσο σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στο CNN η χορήγηση της θεραπείας αντιμετωπίζει το αρχέγονο πρόβλημα της περιορισμένης προσφοράς. Πως δηλαδή σε σχέση με το πόσα άτομα την χρειάζονται υπάρχουν πολλοί λιγότεροι δωρητές πλάσματος που διατίθενται να προσφέρουν το αίμα τους για την θεραπεία. Ως πιθανή λύση σύμφωνα με αξιωματούχους του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων έχει προταθεί υποχρεωτική αιμοδοσία ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί πολύ δύσκολα να γίνει πραγματικότητα για πληθώρα λόγων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ