Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Η ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία σηματοδοτεί την επανέναρξη του χάους

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Τουρκικός στρατός έχει λάβει εντολές από την κυβέρνηση Ερντογάν να ενισχύσει την παρουσία του στο κυβερνείο του Ιντλίμπ στη Βόρεια Συρία μετά τις αυξημένες επιθέσεις εναντίον των τουρκικών βάσεων από τον στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέσων της περιοχής αλλά και διεθνών παρατηρητηρίων όπως το Middle East Monitor ενισχύσεις του Τουρκικού Στρατού έχουν περάσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας βόρεια του Ιντλίμπ με τις ενισχύσεις να περιέχουν μεταξύ άλλων και άρματα μάχης υποστηριζόμενα από βαρύ πυροβολικό.

Από τις αρχές του Αυγούστου τουλάχιστον 23 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα έχουν περάσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας τα οποία μεταφέρουν στρατιώτες, πυρομαχικά, πυροβολικό αλλά συμπεριλαμβάνουν και άρματα μάχης. Την προηγούμενη Τρίτη τα Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα στην Συρία διεξήγαγαν τουλάχιστον 16 επιδρομές στη Συρία για να ενισχύσουν μία έφοδο του στρατού της Συρίας στη περιοχή.

Για πολλούς αναλυτές αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνη για την Τουρκία η οποία έχει ήδη εκατοντάδες απώλειες από την εμπλοκή της στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχοντας μάλιστα χάσει 22 άρματα μάχης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ