State Department: Ο Ερντογάν υποθάλπει παγκόσμιους τρομοκράτες!

Must Read

Λίγες ώρες μετά τους τεμενάδες του αμερικανού προέδρου Τραμπ για τον Ερντογάν, έρχεται μία εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη που αποτελεί πραγματικό ράπισμα για την Τουρκία. Αφού παρουσιάζει τον Ερντογάν ως “φίλο παγκόσμιων τρομοκρατών”.Η ανακοίνωση οπωσδήποτε δεν είναι άσχετη με την χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο στα Ιεροσόλυμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμαρτύρονται και αντιτίθεται έντονα στον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την απόφασή του να φιλοξενήσει δύο τρομοκράτες – ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.Η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ, και τα δύο ηγετικά στελέχη που φιλοξενήθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι χαρακτηρισμένοι ως παγκόσμιοι τρομοκράτες!Μάλιστα, ο ένας είναι επικηρυγμένος από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αναζητά πληροφορίες για την συμμετοχή του σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πειρατείες και απαγωγές.Το μόνο που καταφέρνει ο πρόεδρος Ερντογάν με τις συνεχιζόμενες επαφές του με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, είναι να απομονώνει την Τουρκία από την διεθνή κοινότητα, να ζημιώνει τους Παλαιστινίους και να παρεμποδίζει τις προσπάθειες να σταματήσει η τρομοκρατία που προέρχεται από την Γάζα. Εκφράζουμε την ενόχληση μας στο ανώτατο επίπεδο για τις επαφές της τουρκικής κυβέρνησης με την Χαμάς. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Ερντογάν Φιλοξενεί την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία, καθώς η πρώτη φορά ήταν την 1η Φεβρουαρίου.Η ανακοίνωση στα αγγλικά όπως την μετέδωσε το HellasJournal

Morgan Ortagus, Department Spokesperson

The United States strongly objects to Turkish President Erdogan hosting two Hamas leaders in Istanbul on August 22. Hamas is designated as a terrorist organization by the U.S and EU and both officials hosted by President Erdogan are Specially Designated Global Terrorists. The U.S. Rewards for Justice Program is seeking information about one of the individuals for his involvement in multiple terrorist attacks, hijackings, and kidnappings.

President Erdogan’s continued outreach to this terrorist organization only serves to isolate Turkey from the international community, harms the interests of the Palestinian people, and undercuts global efforts to prevent terrorist attacks launched from Gaza. We continue to raise our concerns about the Turkish government’s relationship with Hamas at the highest levels. This is the second time President Erdogan has welcomed Hamas leadership to Turkey this year with the first meeting occurring February 1.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This