Μαχαιριά στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας!

Must Read

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για την Τουρκία, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ευρεία αντιτουρκική συμμαχία που σχηματίζεται στην περιοχή, ενώ η ΕΕ παραμένει απλός θεατής, συνετελέσθη στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Σε μία ιστορική εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ της Ιορδανίας, του Ιράκ και της Αιγύπτου, με σαφές αντιτουρκικό πρόσημο. Η εξέλιξη αυτή συναρτάται άμεσα με τις σοβαρές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά Καζεμί, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τον Ερντογάν. Σύγκρουση που πριν από λίγες ημέρες, όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, οδήγησε το Ιράκ να κλείσει τελείως τα σύνορα του για κάθε τούρκο υπήκοο!

Η αιτία ήταν η συνεχιζόμενη επιθετική δράση της Τουρκίας σε ιρακινά εδάφη, κατά Κούρδων αγωνιστών. Γεγονός που στο παρελθόν γινόταν ανεκτό, ο νέος πρωθυπουργός όμως του Ιράκ είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος φτάνοντας στα άκρα, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει σύρραξη με την Τουρκία.

Τον λόγο σας τον αποκαλύπτουμε ευθύς αμέσως. Ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης του εμβληματικού ηγέτη του Κουρδιστάν, Τζαλάλ Ταλαμπανί! Του ανθρώπου που έθεσε τον κουρδικό αγώνα σε στέρεες βάσεις και αποτελούσε το μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός λοιπόν είχε διαμηνύσει πως θα έκανε τα πάντα για να δομήσει συμμαχίες οι οποίες θα του επέτρεπαν να αμυνθεί απέναντι στην Τουρκία. Αυτό ακριβώς έγινε σήμερα στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτος, συμφώνησαν να συνεργαστούν και σε στρατιωτικό επίπεδο!

Το Newsbreak.gr ήταν εκεί!

Εικόνες από την έναρξη της Τριμερούς Συνόδου Ιράκ-Αιγύπτου-Ιορδανίας, στο Αμμάν, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά Καζεμί, βασιλιά της Ιορδανίας, και του Προέδρου της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This