Κυριακή 13/6/2021

Το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ζευγάρι από το Εκουαδόρ έχει αποδειχθεί το πιο ανθεκτικό στον χρόνο, αφού είναι μαζί οκτώ δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους δεν έδωσαν ποτέ την ευχή τους σε αυτόν τον γάμο.

Ο Χούλιο Σεζάρ Μόρα, 110 ετών, και η Γουαλντραμίνα Κουιντέρο, 104 ετών, αναγνωρίστηκαν από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ηλικιωμένο παντρεμένο ζευγάρι του κόσμου, με ηλικία αθροιστικά 214 χρόνια και 358 μέρες.

Γνωρίστηκαν το 1934 και παντρεύτηκαν το 1941, και αποδίδουν τη μακροχρόνια σχέση τους στην αγάπη και τον σεβασμό που έχουν ο ένας για τον άλλον από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση. Αυτή έγινε μέσω ενός ξαδέρφου του Μόρα που ήταν παντρεμένος με την αδερφή της Κουιντέρο. Ο γάμος τους, στις 7 Φεβρουαρίου του 1941, έγινε στα κρυφά μπροστά στους νονούς και τους καλύτερους τους φίλους, επειδή οι γονείς και οι οικογένειές τους δεν συμπαθιούνταν.

Ευτυχώς, όμως, η έχθρα δεν κράτησε καιρό και με πολλή υπομονή, όπως λένε, κατάφεραν να ενώσουν τις δύο οικογένειες. Το ζευγάρι, που δούλεψε ως δάσκαλοι, απέκτησε πέντε παιδιά, το μεγαλύτερο από τα οποία πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Τώρα έχουν 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και 9 δις δισέγγονα.

Πηγή: Espresso

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ