Το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Must Read

Ζευγάρι από το Εκουαδόρ έχει αποδειχθεί το πιο ανθεκτικό στον χρόνο, αφού είναι μαζί οκτώ δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους δεν έδωσαν ποτέ την ευχή τους σε αυτόν τον γάμο.

Ο Χούλιο Σεζάρ Μόρα, 110 ετών, και η Γουαλντραμίνα Κουιντέρο, 104 ετών, αναγνωρίστηκαν από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ηλικιωμένο παντρεμένο ζευγάρι του κόσμου, με ηλικία αθροιστικά 214 χρόνια και 358 μέρες.

Γνωρίστηκαν το 1934 και παντρεύτηκαν το 1941, και αποδίδουν τη μακροχρόνια σχέση τους στην αγάπη και τον σεβασμό που έχουν ο ένας για τον άλλον από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση. Αυτή έγινε μέσω ενός ξαδέρφου του Μόρα που ήταν παντρεμένος με την αδερφή της Κουιντέρο. Ο γάμος τους, στις 7 Φεβρουαρίου του 1941, έγινε στα κρυφά μπροστά στους νονούς και τους καλύτερους τους φίλους, επειδή οι γονείς και οι οικογένειές τους δεν συμπαθιούνταν.

Ευτυχώς, όμως, η έχθρα δεν κράτησε καιρό και με πολλή υπομονή, όπως λένε, κατάφεραν να ενώσουν τις δύο οικογένειες. Το ζευγάρι, που δούλεψε ως δάσκαλοι, απέκτησε πέντε παιδιά, το μεγαλύτερο από τα οποία πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Τώρα έχουν 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και 9 δις δισέγγονα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This