Πέμπτη 17/6/2021

Παιχνίδια παγκόσμιου πολέμου στην Βαλτική

Παγκόσμια ανησυχία από το νέο συμβάν παρενόχλησης μεταξύ ενός ρωσικού Σουχόι Russian Su-27s και ενός Αμερικανικού βομβαρδιστικού B-52H στην Βαλτική.

Φυσικά οι δύο πλευρές δίνουν τη δική τους εκδοχή. Πάντως η κατάσταση στην Βαλτική έχει αρχίσει να θυμίζει ανατολική Μεσόγειο. Μετακινήσεις στρατευμάτων της Λευκορωσίας στα σύνορα με Λιθουανία και Πολωνία. Συμφωνώ κοινής άμυνας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, που υπεγράφη μεταξύ Λουκασένκο και Πούτιν την ίδια στιγμή που η ΕΕ συζητούσε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Φυσικά οι δύο πλευρές δίνουν τη δική τους εκδοχή. Πάντως η κατάσταση στην Βαλτική έχει αρχίσει να θυμίζει ανατολική Μεσόγειο. Μετακινήσεις στρατευμάτων της Λευκορωσίας στα σύνορα με Λιθουανία και Πολωνία. Σύμφωνο κοινής άμυνας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, που υπεγράφη μεταξύ Λουκασένκο και Πούτιν την ίδια στιγμή που η ΕΕ συζητούσε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Δημιουργία σώματος στρατού από ρώσους και λευκορώσους, την ώρα που η νατοϊκή  συμμαχία ενισχύει τις δυνάμεις της στην Βαλτική. Αυστηρή προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε απειλή στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας, αποτελεί απειλή για την ίδια την Ρωσία.

Ο πλανήτης θυμίζει πλέον πυριτιδαποθήκη με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι σε αυτές τις εχθροπραξίες δεν φαίνεται να υπερισχύει ούτε το δόγμα του δικαίου ούτε το δόγμα της νόμιμης άμυνας. Μιλάμε για ασυδοσία των ισχυρών προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους. Αυτό ακριβώς που ζούμε με την τουρκική εισβολή, που γίνεται ανεκτή από τους ισχυρούς του πλανήτη, επειδή απλώς κάνουν μπίζνες με την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ