Ο Ίλον Μασκ άνοιξε δρόμο για την… αθανασία

Must Read

Κοσμοϊστορικής σημασίας επιτυχία, που ανοίγει τον δρόμο ακόμη και για αθανασία αλά «Altered Carbon», έκαναν ερευνητές του Ίλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος παρουσίασε ο ίδιος υλικό από το επιτυχημένο πείραμα της εταιρίας του Neuralink, κατά το οποίο τσιπάκι που είχε εμφυτευτεί στον εγκέφαλο γουρουνιού μετέδωσε ζωντανά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την εγκεφαλική λειτουργία του.

Στην πολυαναμενόμενη παρουσίαση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στις ΗΠΑ ο Μασκ έκανε επίδειξη της αποτελεσματικότητας του τσιπ, το οποίο βρισκόταν στον εγκέφαλο γουρουνιού με το όνομα «Γερτρούδη». Μάλιστα, μετά την επίδειξη απηύθυνε πρόσκληση σε εθελοντές να συμμετάσχουν στις επικείμενες δοκιμές του τσιπ στους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι η επέμβαση εμφύτευσης διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Όπως είπε, η συσκευή θα φορτίζεται το βράδυ, όταν κάποιος κοιμάται, και θα έχει ενέργεια για ολόκληρη την ημέρα.

Η εταιρία του Neuralink κατάφερε να φέρει το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα με τη δημιουργία του τσιπ μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της. Ο ίδιος ο Μασκ περιέγραψε το τσιπ ως «εγκεφαλικό fitbit», το οποίο σε αυτή τη φάση μπορεί να καταγράφει και να μεταδίδει μέσω bluetooth σε υπολογιστή την κατάσταση του εγκεφάλου και του οργανισμού. Oπως είπε, μπορεί να βρει άμεσα χρήση στην παρακολούθηση της υγείας ασθενών 24 ώρες το 24ωρο.

Σε δεύτερη φάση, όταν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, το τσιπ θα επιτρέπει να παρακάμπτεται το κατεστραμμένο ύστερα από ατύχημα τμήμα του νωτιαίου μυελού, βοηθώντας παραπληγικούς να ανακτήσουν την ικανότητα να κινούνται και να αισθάνονται. Ο Μασκ πιστεύει ότι η συσκευή θα μπορεί επίσης να διορθώνει τις συνέπειες του εγκεφαλικού, αλλά και να θεραπεύει την κατάθλιψη.

Η επόμενη φάση της εξέλιξης του τσιπ είναι αυτή στην οποία πόνταρε από την αρχή ο Μασκ. Μελλοντικά θα επιτρέπει σε όποιον το έχει εμφυτευμένο στον εγκέφαλό του να ελέγχει με τη σκέψη του έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ένα smartphone, να συνδέεται μέσω αυτού στο διαδίκτυο και να αναζητεί πληροφορίες. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μεταξύ των τσιπ τα οποία θα είναι εμφυτευμένα σε ανθρώπους, επιτρέποντάς τους να συνομιλούν με τηλεπάθεια.

Η τελική φάση της εξέλιξης του τσιπ προβλέπει ότι θα είναι τόσο καλά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο που θα μπορεί να αποθηκεύει όλη τη μνήμη του ανθρώπου. «Δυνητικά θα μπορούσες να “κατεβάσεις” όλες τις αναμνήσεις σου σε νέο (ανθρώπινο) σώμα ή σε ρομποτικό κορμί» σημείωσε ο Μασκ.

Οι λάτρεις της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Altered Carbon» μπορούν με ευκολία «να κάνουν εικόνα» το όραμα του Ίλον Μασκ. Στη σειρά η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει μια προηγμένη συσκευή, η οποία καταγράφει όλες οι αναμνήσεις που αποκτά όποιος την έχει εμφυτευμένη στο σώμα του. Οταν αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει, οι επιστήμονες βγάζουν τη συσκευή από το νεκρό σώμα και το τοποθετούν σε άλλο, νεανικό σώμα. Ετσι συνεχίζει να ζει, «πιάνοντας» τη ζωή του από εκεί που την άφησε. Η συσκευή με όλες τις αναμνήσεις τοποθετείται συνεχώς σε νέα σώματα, επιτρέποντάς του να είναι στην πράξη αθάνατος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This