Λίβανος: Νέος πρωθυπουργός ο διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ

Must Read

Την απαιτούμενη υποστήριξη της πλειοψηφίας έλαβε ο 48χρονος Μουσταφά Αντίπ ώστε να γίνει ο νέος πρωθυπουργός του Λιβάνου μετά την αναταραχή και τις κοιωνικές επιπτώσεις που είχε η φονική έκρηξη στη Βηρυτό. 

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters των ψήφων των βουλευτών στη διάρκεια επίσημων διαβουλεύσεων και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν όρισε τον Αντίμπ πρωθυπουργό και του έδωσε εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Ο 48χρονος Αντίμπ, πρεσβευτής του Λιβάνου στη Γερμανία, εξασφάλισε τουλάχιστον 66 ψήφους, δηλαδή την υποστήριξη πάνω από των μισών από τους 120 βουλευτές έπειτα από την απόφαση του χριστιανικού κόμματος Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα να τον προτείνει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το κοινοβούλιο του Λιβάνου διαθέτει συνήθως 128 βουλευτές, αλλά οκτώ βουλευτές παραιτήθηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This