Κεραυνοί της Le Monde κατά του ΝΑΤΟ!

Must Read

Η μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα εξαπολύει μια πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση κατά του ΝΑΤΟ. Η ενέργεια αυτή δεν φανερώνει μόνο τις προθέσεις της γαλλικής εξωτερικής πολιτικής αναφορικά με τις επιλογές της νοτιοατλαντικής συμμαχία, αλλά παρέχει και μία ασπίδα προστασίας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την σκληρή γραμμή που έχει επιλέξει έναντι της Τουρκίας.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι ενδεικτικός: «Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίκανο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση»!

Παρόμοιο τίτλο σε γαλλική εφημερίδα κατά του ΝΑΤΟ είχαμε να δούμε από την εποχή του Ντε Γκωλ. Συνιστά όμως και ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στην ελληνοτουρκική κρίση, καθώς ρίχνεις όλη την ευθύνη για τις προκλητικές ενέργειες στην Τουρκία και τον Ερντογάν. Συνεχίζοντας μάλιστα με απεικόνιση της ανησυχίας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανησυχίας που πηγάζει από τις ενέργειες του τούρκου προέδρου.

Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση συνιστά μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ, σχολιάζει διπλωμάτης στην εφημερίδα, που χρησιμοποιεί αυτές τις δηλώσεις ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανεπίτρεπτο τον εφησυχασμό της συμμαχίας απέναντι σε μία Τουρκία που ενώ θα έπρεπε να υπακούει στις επιλογές της Δύσης μη έχοντας σαν εναλλακτική, παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας απειλώντας με αποσταθεροποίηση ολόκληρο το δυτικό στρατόπεδο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This