Νέοι κανόνες του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων από το FBI

Must Read

Μια σειρά από αλλαγές, με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών της έγκρισης αδειών για τη διεξαγωγή παρακολουθήσεων συλλογής πληροφοριών για εκλεγμένους αξιωματούχους, αλλά και στελέχη προεκλογικών εκστρατειών, δρομολόγησαν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το Politico, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI).

Οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ και τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι έρχονται έπειτα από τα παράπονα μηνών που έχουν εκφραστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η κυβέρνησή του «κατασκόπευαν» την προεκλογική εκστρατεία του, το 2016. Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται, μάλιστα, εδώ και πολύ καιρό ότι η προεκλογική του εκστρατεία εκείνη την εποχή ήταν το θύμα ενός πολιτικού «κυνηγιού μαγισσών».

Οι μεταρρυθμίσεις «θα ενισχύσουν το FBI να καταρτίσει ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα, το οποίο θα διασφαλίζει, μεταξύ άλλων ζητημάτων, την εγκυρότητα των αιτήσεων παρακολούθησης βάσει της ειδικής νομοθεσίας, όπως επίσης και την ενεργή επίβλεψη των αιτήσεων αυτών για την παρακολούθηση των εκλεγμένων ομοσπονδιακών αξιωματούχων, των υποψηφίων για εκλογή σε ομοσπονδιακά καθήκοντα, αλλά και του προσωπικού τους» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μπαρ και ο Ρέι θέλουν να υποστηρίξουν τη δικαστική διαδικασία έγκρισης των παραπάνω αιτήσεων, από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς δημοσιοποίησε την αναφορά του για τους χειρισμούς που έκανε το FBI στη διαχείριση της έρευνας για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This