Η Τουρκία στηρίζει τον Στόλτενμπεργκ και δηλώνει «έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα»

Must Read

Ξεπληρώνοντας την αμέριστη στήριξη που της παρέχει το ΝΑΤΟ σε όλα τα θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, η Τουρκία έσπευσε να βγάλε ανακοίνωση υπέρ του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του έκανε η Ελλάδα νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι πηγές του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών διέψευσαν τον ισχυρισμό του Στόλτενμπεργκ, ότι μετά από επαφές με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σε Αθήνα και Άγκυρα, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζεται η στήριξη στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και η «ετοιμότητα» της Τουρκίας για διάλογο με την Ελλάδα:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόληψη ανεπιθύμητων ατυχημάτων σε θάλασσα και αέρα.

Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τη χώρα μας, στοχεύει στην έναρξη στρατιωτικών-τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών εντός του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας.

Η αποκλιμάκωση επικεντρώνεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, όχι στην επίλυση διμερών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο χώρες σχετίζονται πρωτίστως με τις προηγούμενες συζητήσεις στις διμερείς ρυθμίσεις μεταξύ των στρατιωτικών αρχών. Αναμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις, προκειμένου να βρει μόνιμες λύσεις σε όλα τα ζητήματα μεταξύ μας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This