Νέες απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα είπε ψέματα για το ΝΑΤΟ – Ο Δένδιας είπε όχι στον Μπορέλ»

Must Read

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, λέγοντας ότι η Ελλάδα αρχικά συμφώνησε να ξεκινήσουν συνομιλίες: «Η Ελλάδα είπε ψέματα για την έναρξη συνομιλιών σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Αρχικά συμφώνησε αλλά αργότερα είπε ότι δεν θα συμμετάσχει, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει διάλογο».

Και συνέχισε αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ο οποίος αρνήθηκε συνάντηση που πρότεινε ο Ζίζεπ Μπορέλ: «Η Ελλάδα να μην περιμένει από την Τουρκία να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, θα είναι μια απογοήτευση για αυτούς. Ο Μπορέλ ρώτησε αν θέλουμε να συναντήσουμε τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις. Μετά ρώτησε τον Δένδια, αλλά είπε όχι. Εάν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, δεν φεύγεις από το διάλογο».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έπιασε στο στόμα του και τη Γαλλία, λέγοντας ότι αυτή είναι που υποκινεί την Ελλάδα: «Η χώρα που υποκινεί περισσότερο την Ελλάδα είναι η Γαλλία. Η Γαλλία έχει και άλλα προβλήματα. Διαφορετικά, τι δουλειά έχει στην Ανατολική Μεσόγειος Εάν ήταν στη Δυτική Μεσόγειο, θα το καταλαβαίναμε», ενώ είπε πως ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν σε… υστερική κατάσταση λόγω της ήττας του Χαφτάρ στη Λιβύη (σ.σ. πότε έγινε αυτό;)!

Και συνέχισε για τον Γάλλο πρόεδρο: «Είπε ότι τα πλοία μας παρενοχλούσαν τα δικά τους πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει αυτό, ήταν ντροπιασμένος. Έχουμε τεκμηριώσει ότι δεν υπήρξε τέτοια παρενόχληση».

Για να επανέλθει στο θέμα της… συνεργασίας: «Λέμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες της Μεσογείου ενώ κάνουμε τις δραστηριότητές μας. Δεδομένου ότι αυτή η συνεργασία δεν είναι διαθέσιμη, ξεκινήσαμε τις δικές μας δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This