Παρασκευή 18/6/2021

«Πόλεμος» Ουκρανίας με Ρώσους αυτονομιστές για την παραβίαση της εκεχειρίας

Οι Ρώσοι αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας παραβίασαν την Παρασκευή την συμφωνημένη εκεχειρία με την κυβέρνηση της Ουκρανίας σκοτώνοντας έναν Ουκρανό στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλον έναν σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ουκρανικής Κυβέρνησης.

Οι επαναστάτες/αυτονομιστές που υποστηρίζονται ενεργά από την ρωσική κυβέρνηση άνοιξαν πυρ κατά Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή Κρασνοχοριβκα του Ντόμπας χρησιμοποιώντας ρουκετοβόλο και επίσης διεξήγαγαν επίθεση με αυτόματα όπλα κατά στρατιωτών στην Περιοχή Λουχάνσκ.

Οι ίδιοι οι Ρώσοι αυτονομιστές δεν έχουν ούτε επιβεβαιώσει αλλά ούτε και απορρίψει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός με την σειρά του δήλωσε πως οι επιθέσεις των αυτονομιστών δείχνουν την επιθυμία τους να καταπατήσουν την συμφωνία εκεχειρίας που συντάχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών στις 27 Ιουλίου.

Η σύγκρουση μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των υποστηριζόμενων από την Ρωσία αυτονομιστών που ξεκίνησε το 2014 έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 13.000 ανθρώπων και στον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ