Τυφώνας Χαϊσέν: Εκατομμύρια άτομα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ο τυφώνας ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ιαπωνία

Must Read

Πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα έχουν συμβουλευτεί να εκκενώσουν τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας Χαϊσέν ετοιμάζεται να χτυπήσει το νότιο τμήμα της Ιαπωνίας.

Κατά το βράδυ της Κυριακής το νότιο νησί Κιούσου ετοιμαζόταν για πρόσκρουση με τον τυφώνα. «Αυτός ο τυφώνας κατευθύνεται προς τα νότια και πιθανότατα θα χτυπήσει το Κιούσου με συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για τον ντόπιο πληθυσμό» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κατά την διάρκεια της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν την ταχύτητα των 216 χιλιομέτρων την ώρα και το χωριό Τοκάρα στην περιοχή Καγκοσίμα δέχτηκε σχεδόν 8 εκατοστά βροχής σε μία μόνο ώρα. Στο Κιούσου η βροχή αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατοστά.

Ανεπηρέαστη δεν μένει και η καθημερινότητα των γιαπωνέζων πριν καν χτυπήσει ο τυφώνας καθώς πάνω από 180.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και πολλές περιοχές δεν εξυπηρετούνται πια από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πολίτες εφτά περιοχών της Νότιας Ιαπωνίας έχουν λάβει διαταγές να αποχωρήσουν άμεσα από την Περιοχή. 1.800.000 άτομα έχουν διαταχθεί με άμεση και αναγκαστική εκκένωση και 5.600.000 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει συμβουλή να απομακρυνθούν από την περιοχή. Οι προσπάθειες της Ιαπωνικής κυβέρνησης ωστόσο αντιμετωπίζουν το εμπόδιο του κορονοϊού καθώς πολλά κέντρα προσωρινής στέγης έχουν αρνηθεί για λόγους υγειονομικής ασφαλείας να στεγάσουν πολίτες.

Πάνω από 580 πτήσεις από την Οκινάβα και την νότια Ιαπωνία έχουν ακυρωθεί ενώ επίσης έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των τρένων στη Νότια και την Δυτική Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This