Τετάρτη 23/6/2021

Τυφώνας Χαϊσέν: Εκατομμύρια άτομα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ο τυφώνας ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ιαπωνία

Πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα έχουν συμβουλευτεί να εκκενώσουν τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας Χαϊσέν ετοιμάζεται να χτυπήσει το νότιο τμήμα της Ιαπωνίας.

Κατά το βράδυ της Κυριακής το νότιο νησί Κιούσου ετοιμαζόταν για πρόσκρουση με τον τυφώνα. «Αυτός ο τυφώνας κατευθύνεται προς τα νότια και πιθανότατα θα χτυπήσει το Κιούσου με συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για τον ντόπιο πληθυσμό» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κατά την διάρκεια της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν την ταχύτητα των 216 χιλιομέτρων την ώρα και το χωριό Τοκάρα στην περιοχή Καγκοσίμα δέχτηκε σχεδόν 8 εκατοστά βροχής σε μία μόνο ώρα. Στο Κιούσου η βροχή αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατοστά.

Ανεπηρέαστη δεν μένει και η καθημερινότητα των γιαπωνέζων πριν καν χτυπήσει ο τυφώνας καθώς πάνω από 180.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και πολλές περιοχές δεν εξυπηρετούνται πια από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πολίτες εφτά περιοχών της Νότιας Ιαπωνίας έχουν λάβει διαταγές να αποχωρήσουν άμεσα από την Περιοχή. 1.800.000 άτομα έχουν διαταχθεί με άμεση και αναγκαστική εκκένωση και 5.600.000 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει συμβουλή να απομακρυνθούν από την περιοχή. Οι προσπάθειες της Ιαπωνικής κυβέρνησης ωστόσο αντιμετωπίζουν το εμπόδιο του κορονοϊού καθώς πολλά κέντρα προσωρινής στέγης έχουν αρνηθεί για λόγους υγειονομικής ασφαλείας να στεγάσουν πολίτες.

Πάνω από 580 πτήσεις από την Οκινάβα και την νότια Ιαπωνία έχουν ακυρωθεί ενώ επίσης έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των τρένων στη Νότια και την Δυτική Ιαπωνία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ