Πακιστάν: Τραγικός θάνατος για δεκάδες εργάτες λατομείου μαρμάρου που καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση

Must Read

Τραγικός ο απολογισμός μετά από κατολίσθηση σε λατομείο μαρμάρου στο Πακιστάν το βράδυ της Δευτέρας, με τουλάχιστον 19 ανθρώπους να υπολογίζεται πως έχασαν επί τόπου τη ζωή τους.   

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, τουλάχιστον 9 είναι οι τραυματίες, ενώ ο αριθμός των απωλειών παραμένει ασαφής, καθώς κάποιες οικογένειες μετέφεραν τις σορούς των αγαπημένων τους  στα σπίτια τους απευθείας από το λατομείο, ανέφερε ο Σαμίν Σινουάρι, γιατρός σε νοσοκομείο της περιοχής. Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούνται, καθώς παραμένουν καταπλακωμένοι μετά από το τραγικό δυστύχημα το οποίο ενδεχομένως οφείλεται στην χρήση ισχυρών εκρηκτικών για την εξόρυξη του μαρμάρου, σε συνδυασμό με την αστάθεια του εδάφους.

Σωστικά συνεργεία και Πακιστανοί στρατιώτες έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στον αγώνα για τον εντοπισμό επιζώντων στο λατομείο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ζιαράτ της Μόχμαντ στο δυτικό Πακιστάν, κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν, γνωστή για το καλής ποιότητας λευκό της μάρμαρο, το οποίο πωλείται στο Πακιστάν και εξάγεται σε άλλες χώρες.

Προχωρημένη ώρα

Σημειώνεται πως την ώρα που συνέβη η κατολίσθηση, στο λατομείο βρίσκονταν μόνο 40 με 50 άνθρωποι, λόγω του προχωρημένου της ώρας, όπως αναφέρει με τον Τάρικ Χαμπίμπ, τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής. «Συνήθως μεγάλος αριθμός ανθρώπων εργάζεται σε αυτά τα λατομεία μαρμάρου, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι είχαν τελειώσει τη δουλειά τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This