Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περαιτέρω μείωση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ

Must Read

Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσε την Τρίτη πως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την Τετάρτη περαιτέρω μείωση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ την μέσα στις επόμενες ώρες. Οι πληροφορίες αυτές τελικά αποδεικνύονται έγκυρες καθώς ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή Φρανκ Μακένζι ανακοίνωσε την μείωση των στρατιωτών στο Ιράκ απο 5.200 σε 3.000 άτομα ενεργό προσωπικό

Αυτή την ανακοίνωση αναμένεται να ακολουθήσει άλλη μία τις επόμενες ημέρες για περαιτέρω μείωση του αριθμού των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η απόφαση λαμβάνεται καθώς ο Τραμπ, ένας Ρεπουμπλικανός, δέχεται σφοδρή κριτική μετά από ένα ρεπορτάζ στο οποίο λέγεται πως έκανε υποτιμητικές δηλώσεις για τους Αμερικάνους πεσόντες πολέμου.

Ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον δημοκρατικό αντίπαλο Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η ανακοίνωσή του, και το timing της, μπορεί να στοχεύει στο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ακολουθεί τις υποσχέσεις του να τερματίσει αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως ατελείωτους πολέμους της Αμερικής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν μέχρι πρότινος 5.200 στρατιώτες στο Ιράκ που στάλθηκαν στην περιοχή με σκοπό να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των στρατευμάτων τους στο Ιράκ κατά περίπου το ένα τρίτο τους επόμενους μήνες. Η παραπάνω επιβεβαίωση τέτοιων πληροφοριών μεταξύ άλλων δείχνει πως μέσα στη στρατιωτική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κυκλοφορούν άνθρωποι που προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το κυβερνητικό απόρρητο.

Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν 8.600 στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Ο Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στο AXIOS που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μειώσουν αυτόν τον αριθμό σε περίπου 4.000.

Η ίδια η ανακοίνωση δεν έγινε τελικά από τον Πρόεδρο Τραμπ καθώς τις τελευταίες μέρες είναι πολύ απασχολημένος αφενός με την διακυβέρνηση της χώρας του που βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και αφετέρου από την λασπολογία που καλείται να αντιμετωπίσει από πολλά μέσα εν όψει της επικείμενης εκλογικής του αναμέτρησης με τον Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This