Δευτέρα 14/6/2021

Μέσω του… παλιού του εαυτού απάντησε ο Ερντογάν στη MED7 (video)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στα όσα ειπώθηκαν στη Διάσκεψη των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ (MED7) από Γαλλία και Ελλάδα μέσω του Twitter, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από το μακρινό παρελθόν.

«Δημιουργήσατε μια γιορτή των λύκων και σκοπεύετε να μας φάτε. Αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε», λέει ο Ερντογάν σε πιο νεαρή ηλικία σε σχέση με σήμερα, πιθανόν από την περίοδο που ήταν ακόμα Δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε ακόμα: MED7: Καλή η «πλήρης στήριξη και αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην Τουρκία», αλλά να γίνει και πράξη

Η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος (γεύμα των λύκων, wolves feast) προέρχεται από παλιές ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπως αυτή στη Σερβία, όπου ο λύκος είναι ιερό ζώο. Σε ορισμένα μέρη της χώρας την παραμονή των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι συνήθιζαν να έχουν ένα τραπέζι με φαγητό στο κατώφλι του σπιτιού και στη συνέχεια ζητούσαν από τους λύκους να έρθουν στη γιορτή. Σε άλλα μέρη της Σερβίας καλούσαν τους νεκρούς στη γιορτή με τον ίδιο τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ