Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Μετά τις επικοινωνίες Μέρκελ-Μητσοτάκη η Γερμανία παίρνει 1.500 μετανάστες από τα ελληνικά νησιά –

Η Γερμανία θέλει να δεχτεί περίπου 1.500 μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά μετά από πυρκαγιά που κατέστρεψε την Μόρια, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο Reuters, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που φιλοξενεί δυσανάλογα υψηλό αριθμό προσφύγων.

Η απόφαση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ -μετά και από τις επικοινωνίες τόσο το Σάββατο όσο και νωρίτερα σήμερα-, στηρίζεται στην αύξηση των ποσοστών του συντηρητικού κόμματος της στις δημοσκοπήσεις, εις βάρος του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Η ίδια η αύξηση των ποσοστών των συντηρητικών βασίζεται στο πως διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού.

Ωστόσο οι 1.500 μετανάστες που είναι έτοιμη να λάβει η Γερμανία αποτελόυν μετα βίας το 10% του συνολικού πληθυσμού που διέμενε στην τώρα κατεστραμμένη Μόρια, με τον βραχνά τις περίθαλψης τους να παραμένει στο ελληνικό κράτος. Οι πηγές της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν στο Reuters ότι η Γερμανία θα στεγάσει μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη γίνει αποδεκτές. Το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να διαιρεί την Ευρωπαίκή Ένωση, η οποία απέτυχε να χαράξει μια κοινή πολιτική ασύλου πέντε χρόνια αφότου η Μέρκελ άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας σε 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ