Μετά τις επικοινωνίες Μέρκελ-Μητσοτάκη η Γερμανία παίρνει 1.500 μετανάστες από τα ελληνικά νησιά –

Must Read

Η Γερμανία θέλει να δεχτεί περίπου 1.500 μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά μετά από πυρκαγιά που κατέστρεψε την Μόρια, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο Reuters, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που φιλοξενεί δυσανάλογα υψηλό αριθμό προσφύγων.

Η απόφαση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ -μετά και από τις επικοινωνίες τόσο το Σάββατο όσο και νωρίτερα σήμερα-, στηρίζεται στην αύξηση των ποσοστών του συντηρητικού κόμματος της στις δημοσκοπήσεις, εις βάρος του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Η ίδια η αύξηση των ποσοστών των συντηρητικών βασίζεται στο πως διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού.

Ωστόσο οι 1.500 μετανάστες που είναι έτοιμη να λάβει η Γερμανία αποτελόυν μετα βίας το 10% του συνολικού πληθυσμού που διέμενε στην τώρα κατεστραμμένη Μόρια, με τον βραχνά τις περίθαλψης τους να παραμένει στο ελληνικό κράτος. Οι πηγές της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν στο Reuters ότι η Γερμανία θα στεγάσει μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη γίνει αποδεκτές. Το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να διαιρεί την Ευρωπαίκή Ένωση, η οποία απέτυχε να χαράξει μια κοινή πολιτική ασύλου πέντε χρόνια αφότου η Μέρκελ άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας σε 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This