Οι φωνές στη Γερμανία κατά των στρατιωτικών εξαγωγών στην Τουρκία πέφτουν στο κενό

Must Read

Οι εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο παρά τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. «Είναι σκανδαλώδες το γεγονός αυτό», τονίζει βουλευτής της Αριστεράς στην συντηρητική «Welt».

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 22,85 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για φέτος.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε γραπτή ερώτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke ) Σέβιμ Ντάγκντελεν, γράφει η «Welt». Η προσωρινή αυτή αξία των εξαγωγών σχετίζεται με μεμονωμένες άδειες που είχαν εκδοθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι εξαγωγές αυτές δεν περιλάμβαναν πολεμικά όπλα (σ.σ. υπάρχουν δηλαδή όπλα που δεν είναι πολεμικά;). Για ολόκληρο το έτος 2019, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι οι μεμονωμένες άδειες τέτοιων εξαγωγών προς την Τουρκία ανέρχονταν στα 26,13 εκατομμύρια ευρώ. Αναγωγικά, ο όγκος των εγκεκριμένων εξαγωγών για φέτος θα μπορούσε να υπερβεί το προηγούμενο έτος. Σημαντική αύξηση υπήρξε ήδη το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (που ήταν 12,9 εκατομμύρια ευρώ).

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία αν λάβει κανείς υπόψη τις στρατιωτικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με ανοιχτές απειλές πολέμου εναντίον των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης και λόγω της μόνιμης παραβίασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ εναντίον της Λιβύης, η Τουρκία δεν θα πρέπει πλέον να ανταμείβεται με στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Γερμανία. Οι εξαγωγές πρέπει να μειωθούν στο μηδέν», δήλωσε η Ντάγκντελεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This