Λαμόγια οι Γερμανοί: Στο φως περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις λήψης οικονομικής βοήθειας λόγω κορωνοϊού από απατεώνες!

Must Read

Περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις δόλιας λήψης ενισχύσεων έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού και άλλων συγκαλυμένων μορφών απάτης σε σχέση με την πανδημία, έφεραν στο φως εισαγγελικές έρευνες στη Γερμανία!

Τα αποτέλεσμα της έρευνας η οποία διεξήχθη μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και των εισαγγελέων στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια, δημοσίευσαν οι εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerks Deutschland / RND), αναφέροντας πως η ζημιά ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Η ποινική διεκπεραίωση των υποθέσεων οι οποίες σχετίζονται με τον κορωνοϊό, αναμένεται να απασχολήσει το δικαστικό σώμα μέχρι το επόμενο έτος. Παρά τη λήξη των προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων, συνεχίζουν να καταλήγουν στις εισαγγελικές αρχές νέες ύποπτες περιπτώσεις δόλιας λήψης βοήθειας έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού. Μερικές φορές οι πληροφορίες από τις τράπεζες οι οποίες καταβάλλουν τη βοήθεια για πιθανά ποινικά αδικήματα, τίθενται υπόψη των εισαγγελέων μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Κατά κανόνα πρόκειται για περιπτώσεις απάτης για λήψη επιδοτήσεων οι οποίες απαιτούν διεξοδικές, μεμονωμένες έρευνες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια τυποποιημένη μαζική διαδικασία», δήλωσε ο Σβεν Ρέμπεν, ομοσπονδιακός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Δικαστών, στο RND.

«Ψεύτικες» επιδοτήσεις άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με την έρευνα, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κατέγραψε τις περισσότερες απάτες για επείγουσα βοήθεια λόγω κορωνοϊού, με περισσότερες από 4.300 περιπτώσεις να παραμένουν εκκρεμείς. Μόνο η Εισαγγελία της Κολωνίας διενεργεί περίπου 900 έρευνες για απάτη που αφορά όγκο επιδοτήσεων άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Βερολίνο, το δεύτερο κρατίδιο στην κατάταξη, η αστυνομία ερευνά περισσότερες από 2.000 υποθέσεις και η ζημία υπερβαίνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Έρευνες σε περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις απάτης σε σχέση με την πανδημία βρίσκονται σε εξέλιξη στις εισαγγελικές αρχές της Βαυαρίας, με τις μισές, σχεδόν, από τις βαυαρικές υποθέσεις να αφορούν καταχρηστικές εφαρμογές για βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού.

Στο κρατίδιο της Έσσης έχουν καταγραφεί 1.000 ύποπτες περιπτώσεις σε σχέση με τις καταβολές επείγουσας βοήθειας, ενώ στην Κάτω Σαξονία 800 περιπτώσεις. Οι εισαγγελικές αρχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής περίπου 300 προκαταρκτικές έρευνες και για περίπου 250 υποθέσεις οι αρμόδιες αρχές του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν, ενώ στο Βρανδεμβούργο, τη Ρηνανία-Παλατινάτο, το Ζάαρλαντ και τη Βρέμη, οι αριθμοί είναι μικρότεροι από τριψήφιοι και η Θουριγγία δεν έχει παράσχει καμία σχετική πληροφορία, αναφέρει το RND.

(πηγή: ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This