Κυριακή 20/6/2021

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Ρώσος επικεφαλής της αντιπολίτευσης και επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο, όπου νοσηλεύτηκε για δηλητηρίαση από novichok.

«Η κατάσταση του ασθενούς έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά ώστε να μπορεί να πάρει εξιτήριο από την μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας. Με βάση την πρόοδο του ασθενή και την παρούσα κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι είναι πιθανή μια πλήρης ανάρρωση. Ωστόσο, θα ήταν πρώιμη μια εκτίμηση των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων (για την υγεία του) από την οξεία δηλητηρίαση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Charite.

Ο Ναβάλνι, μετά την κατάρρευσή του σε πτήση από τη Σιβηρία στις 20 Αυγούστου, μεταφέρθηκε από το τοπικό νοσοκομείο στη γερμανική πρωτεύουσα και ήταν στο νοσοκομείο συνολικά 32 ημέρες, τις 24 από αυτές στην εντατική.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία επιβεβαίωσαν τις γερμανικές δοκιμές που έδειξαν ότι το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε στον Ναβάλνι ήταν το Novichok.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ