Süddeutsche Zeitung: «Η Τουρκία επικαλείται τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας όποτε τη βολεύει»

Must Read

Επικριτική έναντι της Τουρκίας για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα αναφορικά με το Δίκαιο της Θάλασσας, εμφανίζεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η SD τονίζει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ανάμεσα σε δύο χώρες που δεν συνορεύουν μεταξύ τους, είναι εις  βάρος της Ελλάδας.

«Σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο η Τουρκία δεν έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν βλέπει να δεσμεύεται από την ελληνική αξίωση περί αποκλειστικών οικονομικών ζωνών που περιορίζουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αντ’ αυτού επικαλείται τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης, η οποία μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε οριοθετήσει τα σύνορα ανάμεσα στη νεοϊδρυθείσα Τουρκική Δημοκρατία και την Ελλάδα», επισημάνει αρχικά η γερμανική εφημερίδα κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της κατάστασης.

Και συνεχίζει με ευθεία βέλη κατά της Τουρκίας: «Από την άλλη πλευρά, η Άγκυρα επικαλείται τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, όταν αυτό τη βολεύει: για παράδειγμα στη διαμφισβητούμενη διμερή συμφωνία της με τη Λιβύη. Η συμφωνία αυτή που υπεγράφη το 2019, οριοθετεί τεράστιες αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των δύο χωρών που δεν συνορεύουν μεταξύ τους- και αυτό εις βάρος της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This