Φον ντερ Λάιεν και Στόλτενμπεργκ άκουσαν τις νέες κατηγορίες του «έτοιμου για διάλογο» Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Must Read

Η «καλή» Τουρκία που θέλει διάλογο και η Ελλάδα «που δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για διπλωματία»… Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ. όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) ήταν στο επίκεντρο των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς «και οι δύο αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων».

Τονίζοντας, όπως αναφέρει το Anadolu, ότι η Τουρκία «πάντα ζητούσε διάλογο από τότε που ξέσπασαν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την ελληνική πλευρά» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ελλάδα δεν θα χάσει άλλη μια ευκαιρία για διπλωματία».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, είπε ότι τα βήματα προς την ανανέωση της συμφωνίας του 2016 μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών, καθώς και η ενημέρωση της τελωνειακής ένωσης και η διασφάλιση της απελευθέρωσης των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους για τις χώρες της ΕΕ, θα συμβάλουν στη βελτίωση των διμερών δεσμών.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών στο ζήτημα της μετανάστευσης, προτρέποντας την ΕΕ να διερευνήσει παραβιάσεις από την Ελλάδα και τον Frontex που επαναπροωθούν τα πλοία των μεταναστών.

Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχολίασε σε ανάρτησή της:

«Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».

«Με δηλώσεις και με πράξεις», είπε στον Στόλτενμπεργκ ο Ερντογάν ότι δείχνει πως θέλει διάλογο!

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε επικοινωνία και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ , με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Ερντογάν να υποστηρίζει τη μείωση της έντασης στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και τον διάλογο και να δηλώνει ότι το έδειξε σαφώς από την πλευρά του, όχι μόνο με τις δηλώσεις του, αλλά και με τις πράξεις του!

«Μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του ΝΑΤΟ για στρατιωτική αποκλιμάκωση για την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ στο Twitter.

«Τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα διαλόγου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This