Ένας 49χρονος από το Νεπάλ κατέκτησε για 24η φορά το Έβερεστ!

Ανέβηκε 2 φορές μέσα σε μια βδομάδα

Must Read

Ο Νεπαλέζος Σέρπα Κάμι Ρίτα σκαρφάλωσε σήμερα στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, για 24η φορά, πραγματοποιώντας ρεκόρ αναβάσεων στην κορυφή, όπως επιβεβαίωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μάλιστα, ο 49χρονος Σέρπα είχε ανέβει για 23η φορά τα 8.848 μέτρα του Έβερεστ μόλις έξι μέρες πριν, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος.

Ο Κάμι Ρίτα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Έβερεστ το 1994 σε ηλικία 24 ετών, ενώ έχει ήδη σκαρφαλώσει στις περισσότερες κορυφές που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα, όπως τις Κ2 και Αναπούρνα.

5.000 ορειβάτες στην κορυφή

Η περίοδος που επιτρέπει την ανάβαση λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, συνήθως πέφτει στα μέσα Μαΐου.
Περίπου 5.000 ορειβάτες έχουν σκαρφαλώσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου από το 1953, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. (Χρήστος)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This