Ο Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν για την δηλητηρίαση του και ορκίζεται πως θα επιστρέψει στην Ρωσία

Must Read

Η δηλητηρίαση Ναβάλνι αποτελεί μία από τις ιστορίες που συγκίνησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη μέσα σε ένα ταραχώδες 2020. Και όσο προχωράει η υπόθεση τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον αποκτούν οι εξελίξεις.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο διάσημος πλέον επικριτής του Κρεμλίνου και μέλος της αντιπολίτευσης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σε ένα γερμανικό περιοδικό πως πιστεύει πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από την δηλητηρίαση του. Παρά αυτή τη δήλωση του όμως ο Ναβάλνι τόνισε πως δεν φοβάται να γυρίσει στην Ρωσία για να συνεχίσει τον πολιτικό του αγώνα κατά της κυβέρνησης Πούτιν.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον Αύγουστο σε κωματώδη κατάσταση αφού υπέστη μία ύποπτη δηλητηρίαση. Μέσα στις επόμενες μέρες έλαβε θεραπεία στο γερμανικό νοσοκομείο Charite οπού διεπιστώθη πως δηλητηριάστηκε από το Σοβιετικής εποχής δηλητήριο Νόβιτσοκ. Τελικά πήρε εξιτήριο μέσα στον Σεπτέμβριο και πλέον χαίρει υγείας.

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από αυτό το έγκλημα εναντίον μου και δεν έχω άλλες εκδοχές για το τι συνέβη», δήλωσε ο Ναβάνι στο γνωστό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Οι δυτικές δυνάμεις ζήτησαν εξ αρχής εξηγήσεις από το Κρεμλίνο, το οποίο όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό και είπε ότι δεν έχει ακόμη δει στοιχεία για έγκλημα.

«Δεν αισθάνεσαι πόνο, αλλά ξέρεις ότι πεθαίνεις», είπε ο Ναβάλνι για τη στιγμή που το δηλητήριο Νόβιτσοκ άρχισε να τον επηρεάζει. Είπε ότι κάνει μια σταθερή ανάρρωση και τώρα μαθαίνει πώς να ισορροπεί σε ένα πόδι. Ο Ναβάλνι συνοδεύτηκε κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του περιοδικού από φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι επέμειναν να επιλέξουν αυτοί ποιο μπουκάλι νερό από το ψυγείο θα έπρεπε να πιει. Οι σύμμαχοί του είπαν ότι βρέθηκαν ίχνη του Νόβιτσοκ σε ένα μπουκάλι νερό που έπινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του πριν από την πτήση του

Ο Ναβάλνι δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ότι θα επιστρέψει στη Ρωσία, προσθέτοντας: «Ο στόχος μου είναι τώρα να παραμείνω άφοβος. Και δεν έχω φόβο! Αν τα χέρια μου τρέμουν, αυτό οφείλεται στο δηλητήριο και όχι στον φόβο. Δεν θα κάνω στον Πούτιν τη χάρη να μην επιστρέψω».

ο Αλεξέι Ναβάλνι και η σύζυγός του ζουν σήμερα σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Βερολίνο, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει να δημοσιεύει βίντεο στο δημοφιλές διαδικτυακό του κανάλι μόνο όταν επιστρέψει στη Ρωσία. «Δεν θέλω να είμαι ο εξόριστος ηγέτης της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This