Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Το αν η θέση των ΗΠΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αθήνας, πρέπει να το απαντήσει η ελληνική ηγεσία»

Must Read

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, αναφέρθηκε στην αντιρωσική στάση των ΗΠΑ και το πόσο αυτό επηρεάζει την Ελλάδα, καθώς οι Αμερικανοί δεν κρύβουν ότι χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως «ανάχωμα» κατά της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Η Ζαχάροβα στο κομμάτι της Ελλάδας αρκέστηκε σε ένα λιτό, αλλά καίριο σχόλιο: «Το ερώτημα για το πόσο αυτή η προσέγγιση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Αθήνας, πρέπει να απευθυνθεί στην Ελληνική ηγεσία».

Όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ και τις επιδιώξεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο: «Η θέση των ΗΠΑ δεν είναι είδηση για μας. Το ερώτημα για το πόσο αυτή η προσέγγιση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Αθήνας, πρέπει να απευθυνθεί στην Ελληνική ηγεσία. Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη διεύρυνση της στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν επειδή έχουν ξεκάθαρο αντιρωσικό χαρακτήρα – κανείς δεν το κρύβει – αντικατοπτρίζουν την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας σε αυτήν την περιοχή».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος στάθηκε και στα ενεργειακά και στις κατηγορίες που αποδίδονται στη Ρωσία για μονοπώλιο: «Όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα – ποτέ δεν επιδιώξαμε τον ρόλο του προμηθευτή μονοπωλιστή, που μας αποδίδεται. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πολιτικοποίηση της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα. Η επιλογή πρέπει να κάνουν οι ίδιες οι χώρες-καταναλωτές, βάσει της λογικής του ελεύθερου ανταγωνισμού, της οικονομικής σκοπιμότητας και του οφέλους τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This